A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Dual mode of operating system has
a. 1 mode
b. 2 modes
c. 3 modes
d. 4 modes
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).2 modes

2. Multi-processor system gives a
a. small system
b. tightly coupled system
c. loosely coupled system
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).tightly coupled system

3. Logical extension of multiprogramming operating system is
a. time sharing
b. multi-tasking
c. single programing
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).both a and b

4. Multiprocessor system have advantage of
a. Increased Throughput
b. Expensive hardware
c. operating system
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Increased Throughput

5. Scheduling of threads are done by
a. input
b. output
c. operating system
d. memory
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).operating system

6. Multiprogramming of the computer system increases
a. memory
b. storage
c. CPU utilization
d. cost
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).CPU utilization

7. Another type of multiple-CPU system is the
a. mini Computer
b. Super Computer
c. Clustered System
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Clustered System

8. Interrupt table of pointers having addresses for each interrupt is located at
a. high memory
b. low memory
c. mid memory
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).low memory

9. Example of open source operating system is
a. UNIX
b. Linux
c. windows
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).both a and b

10. Main memory of the computer system is also called
a. non volatile
b. volatile
c. reserved
d. large
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).volatile

Page 1 of 32