A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

41. If several requests have different deadlines that are relaticely close together, then using the SCAN – EDF algorithm :
a. the SCAN ordering will service the requests in that batch
b. the EDF ordering will service the requests in that batch
c. the FCFS ordering will service the requests in that batch
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).the SCAN ordering will service the requests in that batch

42. Multimedia systems require _________ scheduling to ensure critical tasks will be serviced within timing deadlines.
a. soft real time
b. hard real time
c. normal
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).hard real time

43. The EDF scheduler uses ________ to order requests according to their deadlines.
a. stack
b. disks
c. queue
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).queue

44. In SCAN – EDF, requests with the same deadlines are ordered according to :
a. SCAN policy
b. EDF policy
c. FCFS policy
d. FIFO policy
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).SCAN policy

45. The three general methods for delivering content from a server to a client across a network are :
a. unicasting
b. multicasting
c. broadcasting
d. all of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the mentioned

46. Unicasting delivers the content to :
a. a single client
b. all clients, regardless whether they want the content or not
c. a group of receivers who indicate they wish to receive the content
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).a single client

47. Broadcasting delivers the content to :
a. a single client
b. all clients, regardless whether they want the content or not
c. a group of receivers who indicate they wish to receive the content
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).all clients, regardless whether they want the content or not

48. Multicasting delivers the content to :
a. a single client
b. all clients, regardless whether they want the content or not
c. a group of receivers who indicate they wish to receive the content
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).a group of receivers who indicate they wish to receive the content

49. RTSP stands for :
a. Real Time Streaming Policy
b. Real Time Streaming Protocol
c. Real Time Systems Protocol
d. Read Time Streaming Policy
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Real Time Streaming Protocol

50. HTTP is __________
a. a stateful protocol
b. a stateless protocol
c. a protocol that maintains the status of its connection with the client
d. a stateless protocol that does not maintain the status of its connection with the client
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).a stateless protocol that does not maintain the status of its connection with the client

Page 5 of 6