A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. The factors that define QoS are :
a. Throughput
b. Jitter
c. Delay
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the mentioned

32. Delay and Jitter :
a. mean the same thing
b. are two completely different things
c. all of the mentioned
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).are two completely different things

33. Delay is :
a. the time from when a request is first submitted to when the desired result is produced
b. the delay that occurs during playback of the stream
c. how the errors are handled during transmission and processing of continuous media
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).the time from when a request is first submitted to when the desired result is produced

34. Admission control is :
a. the delay that occurs during playback of the stream
b. the practice of admitting a request for service only if the server has sufficient resources to satisfy the request
c. how the errors are handled during transmission and processing of continuous media
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).the practice of admitting a request for service only if the server has sufficient resources to satisfy the request

35. An admission control scheme assigns a __________ to each type of resource.
a. processor
b. memory location
c. resource manager
d. all of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).resource manager

36. A scheduling algorithm can use either ___________ priority or ________ priority.
a. static, still
b. static, dynamic
c. live, dead
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).static, dynamic

37. The priority of a process will ______________ if the scheduler assigns it a static priority.
a. change
b. remain unchanged
c. depends on the operating system
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).remain unchanged

38. As disks have relatively low transfer rates and relatively high latency rates, disk schedulers must reduce latency times to :
a. ensure high bandwidth
b. ensure low bandwidth
c. make sure data is transferred
d. reduce data transfer speeds
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).ensure high bandwidth

39. Servicing requests strictly according to deadline using EDF may result in :
a. lower seek times
b. lower bandwidth
c. higher seek time
d. higher bandwidth
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).higher seek time

40. The hybrid algorithm that combines EDF with SCAN algorithm is known as :
a. EDS
b. SDF
c. SCAN-EDF
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).SCAN-EDF

Page 4 of 6