A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. For QOS to be implemented properly :
a. file systems must be efficient to meet the rate requirements of continuous media
b. network protocols must support bandwidth requirements while minimizing delay and jitter
c. all of the mentioned
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).all of the mentioned

22. Once a file is compressed :
a. it has a better quality
b. it takes up less space for storage
c. it cannot be delivered to the client more quickly
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).it takes up less space for storage

23. Compression ratio is the ratio of :
a. the original file size to the size of the compressed file
b. the number of pixels in a frame of the original size to those in a frame of the compressed file
c. compressed file size to the original file size
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).the original file size to the size of the compressed file

24. Lossy and lossless are classifications of :
a. multimedia storage systems
b. files
c. compression algorithms
d. all of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).compression algorithms

25. Lossy techniques provide ___________ when compared to lossless techniques.
a. lower compression ratios
b. much higher compression ratios
c. similar compression ratios
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).much higher compression ratios

26. The full form of MPEG is :
a. Motion Pictures Engineering Group
b. Motion Picture Engineers Group
c. Motion Picture Experts Group
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Motion Picture Experts Group

27. MPEG compression :
a. stores the compression values of each frame
b. stores the differences between successive frames
c. stores multiple frames’ values together
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).stores the differences between successive frames

28. The three levels in QoS are :
a. Best effort service
b. Soft QoS
c. Hard QoS
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the mentioned

29. The level that treats different types of traffics in different ways, giving certain traffic streams higher priority than other streams and with best efforts, but no guarantees are made :
a. Best effort service
b. Soft QoS
c. Worst effort service
d. Hard QoS
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Soft QoS

30. The quality of service requirements are guaranteed in :
a. Best effort service
b. Soft QoS
c. Worst effort service
d. Hard QoS
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Hard QoS

Page 3 of 6