A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. The two types of streaming techniques are :
a. progressive download & real time streaming
b. regular download & real time streaming
c. real time & virtual time streaming
d. virtual time streaming
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).progressive download & real time streaming

12. A media file containing audio or video is downloaded and stored on the client’s local file sytem in :
a. progressive download
b. regular download
c. real time streaming
d. virtual time streaming
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).progressive download

13. Progressive download is most useful for :
a. short video clips
b. long video clips
c. extremely long and high quality videos
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).short video clips

14. The media file is streamed to the client but is only played and not stored by the client in :
a. progressive download
b. regular download
c. real time streaming
d. virtual time streaming
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).real time streaming

15. Real time streaming is most useful for :
a. short video clips
b. long video clips
c. extremely short and low quality videos
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).long video clips

16. The ability to move around within a media stream is known as :
a. buffering
b. random access
c. access
d. sequential access
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).random access

17. The two types of real time streaming are :
a. live & on demand streaming
b. dead & static streaming
c. static & on demand streaming
d. on demand streaming
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).live & on demand streaming

18. Random access is not allowed in :
a. live streaming
b. dead streaming
c. static streaming
d. on demand streaming
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).live streaming

19. The streaming that takes place as the event is occurring is :
a. live streaming
b. dead streaming
c. static streaming
d. on demand streaming
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).on demand streaming

20. For a computer to deliver continuous media it must guarantee the specific rate and timing requirements, also known as :
a. deadline
b. quality of service
c. period
d. burst time
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).quality of service

Page 2 of 6