A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. 1) Consider the two statements.
(A) A network operating system, the users access remote resources in the same manner as local resource.
(B) In a distributed operating system, the user can access remote resources either by logging into the appropriate remote machine or transferring data from the remote machine to their own machine. Which of the statement is true?
a. A true, B false
b. B true, A false
c. Both A and B false
d. Both A and B true
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Both A and B false

2. Number of CPU registers in a system depends on ____________.
a. Operating system
b. Computer Architecture
c. Computer Organization
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Computer Architecture

3. Distributed OS works on the ________ principle.
a. File Foundation
b. Single system image
c. Multi system image
d. Networking image
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Single system image

4. Super computers typically employ _______.
a. Real time Operating system
b. Multiprocessors OS
c. desktop OS
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Multiprocessors OS

5. Distributed systems have ?
a. high security
b. better resource sharing
c. better system utilization
d. low system overhead
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).better resource sharing

6. Which amongst the following is not an advantage of Distributed systems?
a. Reliability
b. Incremental growth
c. Resource sharing
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Reliability

7. Multiprogramming systems:
a. Are easier to develop than single programming systems
b. Execute each job faster
c. Execute more jobs in the same time period
d. Are used only one large mainframe computers
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Execute more jobs in the same time period

8. In distributed system each processor has its own
a. local memory
b. clock
c. both local memory and clock
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).both local memory and clock

9. If one site fails in distributed system
a. the remaining sites can continue operating
b. all the sites will stop working
c. directly connected sites will stop working
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).the remaining sites can continue operating

10. Network operating system runs on
a. server
b. every system in the network
c. both server and every system in the network
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).server

Page 1 of 10