A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Which command of MS-DOS is used to copy only files that have been modified on or after the date you specify?
a. XCOPY/D : date
b. COPY/D : date
c. COPY/M
d. XCOPY/V
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).XCOPY/D : date

2. Which DOS command will format a floppy disk and transfer the system files
a. SYS C: A:
b. SYS A:
c. FORMAT A: /S
d. FORMAT A: /T
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).FORMAT A: /S

3. While working with MS-DOS, which command is used to restore files that were backed up using the BACKUP command?
a. COPY
b. DISKCOPY
c. RESTORE
d. STORE
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).RESTORE

4. The term TSR is an abbreviation for:
a. Terminate Stay Ready
b. Testing System Read
c. Terminal Still Ready
d. Terminate Stay Resident
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Terminate Stay Resident

5. Using the _____ switch causes FDISK to display the partition status of your hard disk without executing FDISK.
a. /show
b. /display
c. /status
d. /part
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c)./status

6. While working with MS-DOS, which command is used to undelete a bunch of files with extension DOC that you have just deleted?
a. UNDELETE
b. UNDELETE *.DOC
c. UNDELETE/ALL
d. UNDELETE/LIST
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).UNDELETE *.DOC

7. In DOS, which of the following keys will bypass the CONFIG.SYS and AUTOEXEC.BAT files?
a. F8
b. F5
c. F4
d. Fl
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).F5

8. You want to view the contents of autoexec.bat on the screen using the "type" command, but it scrolls by too quickly, what switch do you use to make it pause?
a. type c:\autoexec.bat /p
b. type c:\autoexec.bat/more
c. type c:\autoexec.bat|pause
d. type c:\autoexec.bat|more.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).type c:\autoexec.bat|more.

9. What file contains commands that configure systems devices?
a. Command.com
b. Config.sys
c. Autoexec.bat
d. Win.ini
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Config.sys

10. Which command is used to suppress the prompt that asks you to confirm that you want to delete the directory?
a. DELTREE
b. DELTREE/F
c. DEL*.*
d. ERASE *.*
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).DELTREE/F

Page 1 of 15