A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. The using declaration __________
a. Doesn’t carry over the default values
b. Carries over the known default arguments
c. Carries over only the normal arguments
d. Carries over only few default arguments
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Carries over the known default arguments

12. The names given to the default arguments are only looked up and ________________. And are bound during declaration.
a. Checked for availability
b. Checked for random access
c. Checked for accessibility
d. Checked for feasibility
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Checked for accessibility

13. The default argument get bound during declaration ________________
a. And are never executed
b. And are executed simultaneously
c. But are executed only if priority is given
d. But are executed during function call
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).But are executed during function call

14. The virtual function overrides ____________
a. Do not acquire base class declaration of default arguments
b. Do acquire base class declaration of default arguments
c. Do not link with the default arguments of base class
d. Do link with the default argument but only of derived classes
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Do not acquire base class declaration of default arguments

15. Which among the following is true for constructors overloading?
a. Constructors can’t be overloaded
b. Constructors can be overloaded using different signatures
c. Constructors can be overloaded with same signatures
d. Constructors can be overloaded with different return types
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Constructors can be overloaded using different signatures

16. If a constructors should be capable of creating objects without argument and with arguments, which is a good alternative for this purpose?
a. Use zero argument constructor
b. Use constructor with one parameter
c. Use constructor with all default arguments
d. Use default constructor
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Use constructor with all default arguments

17. The Constructors with all the default arguments are similar as default constructors. State true or false.
a. True
b. False
c. May be
d. Can't say
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).True

18. Which among the following is true?
a. The constructors overloading can be done by using different names
b. The constructors overloading can be done by using different return types
c. The constructors can be overloaded by using only one argument
d. The constructors must have same name as that of class
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).The constructors must have same name as that of class

19. Which among the following can be used in place of default constructor?
a. constructorName(int x,int y=0)
b. constructorName(int x=0,int y=0)
c. constructorName(int x=0,int y)
d. constructorName(int x,int y)
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).constructorName(int x=0,int y=0)

20. Can a class have more than one function with all the default arguments?
a. Yes, always
b. Yes, if argument list is different
c. No, because constructors overloading doesn’t depend on argument list
d. No, never
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).No, never

Page 2 of 6