A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

61. Which among the following is not a property of an object?
a. Identity
b. Properties
c. Attributes
d. Names
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Names

62. What is function object?
a. An object with a single function
b. An object with only functions
c. An object with more than one function
d. An object with no functions
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).An object with a single function

63. Immutable object are used ______________________
a. To set up as a fixed state
b. To set up variable object
c. To set up an object of abstract class
d. To set up an object of derived class
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).To set up as a fixed state

64. Which object can be used to contain other objects?
a. First class object
b. Derived class object
c. Container object
d. Enclosure object
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Container object

65. A factory object is used ______________________
a. To create new classes
b. To create new function
c. To create new data members
d. To create new objects
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).To create new objects

66. What are singleton objects?
a. The only two objects of a class throughout the program
b. The only object of a class throughout the program
c. The objects that are alive throughout the program
d. The objects that are created and then deleted without use
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).The only object of a class throughout the program

67. Object cout and cin _________________
a. Can be used directly with << and >> symbols respectively
b. Can be used directly with >> and << symbols respectively
c. Must be used as a function which accepts 2 arguments
d. Must be used as a function which accepts 3 arguments
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Can be used directly with << and >> symbols respectively

68. Objects type ____________________
a. Can be changed in runtime
b. Can’t be changed in runtime
c. Can be changed in compile time
d. May or may not get changed
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Can’t be changed in runtime

69. An object can be used to represent _________________
a. A real world entity
b. A real function
c. Some real data only
d. Some function only
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).A real world entity

70. Objects can be used _____________________
a. To access any member of a class
b. To access only public members of a class
c. To access only protected members of a class
d. To access only private members of a class
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).To access only public members of a class