A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

141. Class is _____________ of an object.
a. Basic function definition
b. Detailed description with values
c. Blueprint
d. Set of constant values
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Blueprint

142. In which case the classes can be used to make more efficient program?
a. To define a function that is called frequently in a program
b. To structure data that is most similar
c. To group the most similar data and operations
d. To define a blueprint that shows memory location of data
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).To group the most similar data and operations

143. What is the use of inbuilt classes?
a. Provide predefined data
b. Provide predefined functions
c. Provide predefined data and functions
d. Provide predeclared data to be overridden
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Provide predefined data and functions

144. Which feature is exhibited by the inbuilt classes?
a. Code reusability
b. Code efficiency
c. Code readability
d. Code reusability, efficiency and readability
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Code reusability, efficiency and readability

145. Why do we use user defined classes?
a. To design a user intended code
b. To model real world objects
c. To design the interfaces
d. To model the functions
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).To model real world objects

146. Why do classes use accessor methods?
a. To make public data accessible to client
b. To make public data private to client
c. To make private data public for whole program
d. To make private data accessible to the client
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).To make private data accessible to the client

147. Why do classes use mutator methods?
a. Allows client to modify the program
b. Allows client to modify/write the private members
c. Allows servers to access all the private data
d. Allows servers to access only protected members
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Allows client to modify/write the private members

148. Which among the following is the most abstract form of class?
a. Cars
b. BMW cars
c. Big cars
d. Small cars
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Cars