A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

91. Which among the following best defines the hybrid inheritance?
a. Combination of two or more inheritance types
b. Combination of same type of inheritance
c. Inheritance of more than 7 classes
d. Inheritance involving all the types of inheritance
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Combination of two or more inheritance types

92. How many types of inheritance should be used for hybrid ?
a. Only 1
b. At east 2
c. At most two
d. Always more than 2
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).At east 2

93. If single inheritance is used with class A and B. A is base class. Then class C,D and E where C is base class and D is derived from C, then E is derived from D. Class C is made to inherit from class B. Which is the resultant type ?
a. Single level
b. Multilevel
c. Hybrid
d. Multiple
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Multilevel

94. Diamond problem includes ____________________ hybrid inheritance
a. Hierarchical and Multiple
b. Hierarchical and Hierarchical
c. Multiple and Multilevel
d. Single, Hierarchical and Multiple
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Hierarchical and Multiple

95. If __________________ inheritance is done continuously, it is similar to tree structure.
a. Hierarchical
b. Multiple
c. Multilevel
d. Hierarchical and Multiple
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Hierarchical

96. Which amongst the following is true for hybrid inheritance?
a. Constructor calls are in reverse
b. Constructor calls are priority based
c. Constructor of only derived class is called
d. Constructor calls are usual
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Constructor calls are usual

97. Which type of inheritance must be used so that the resultant is hybrid?
a. Multiple
b. Hierarchical
c. Multilevel
d. None
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).None

98. The private member’s are made public to all the classes in inheritance.
a. True
b. False
c. May be
d. Can't say
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).False

99. If hierarchical inheritance requires to inherit more than one class to single class, which syntax is correct? ( A,B,C are class names )
a. hierarchical class A: public B, public C
b. multiple class A: public B, public C
c. many class A: public B, public C
d. class A: public B, public C
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).class A: public B, public C

100. What is the maximum number of classes allowed in hybrid inheritance?
a. 7
b. 127
c. 255
d. As many as required
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).As many as required

Page 10 of 11