A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. What are inbuilt classes?
a. The predefined classes in a language
b. The classes that are defined by the user
c. The classes which are meant to be modified by the user
d. The classes which can’t be used by the user
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).The predefined classes in a language

2. Inbuilt class __________________________
a. Must be included before use
b. Are not necessary to be included for use
c. Are used by the compiler only
d. Can be modified by programmer always
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Must be included before use

3. What doesn’t inbuilt classes contain?
a. Function prototype
b. Function declaration
c. Function definitions
d. Objects
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Function definitions

4. Which among the following not an inbuilt class in C++?
a. System
b. Color
c. String
d. Functions
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Functions

5. What is InputStream class meant for?
a. To handle all input streams
b. To handle all output streams
c. To handle all input and output streams
d. To handle only input from file
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).To handle all input streams

6. Which statement is true for Array class?
a. Arrays can have variable length
b. The length array can be changed
c. Each class has an associated Array class
d. Arrays can contain different type of values
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Each class has an associated Array class

7. What is the use of Math class?
a. To use the mathematical functions with strings
b. To use the mathematical functions
c. To suppress the use of mathematical functions
d. To complex the calculations
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).To use the mathematical functions

8. DataInputStream is derived from ______________________
a. StreamingInput
b. StreamedInput
c. StreameInput
d. StreamInput
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).StreamInput

9. Which attribute can be used to get the size of an array?
a. Size.Array
b. Array.Size
c. Array_name.length
d. length.Array_name
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Array_name.length

10. Number class can’t manipulate ____________________
a. Integer values
b. Float values
c. Byte values
d. Character values
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Character values

Page 1 of 5