A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. The use of the break statement in a switch statement is
a. optional
b. compulsory
c. not allowed. It gives an error message
d. to check an error
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).optional

2. What is the header file used for declaring the standard library algorithms?
a. container
b. algorithm
c. library
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).algorithm

3. Pick out the correct method in the c++ standard library algorithm.
a. mismatch
b. maximum
c. minimum
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).mismatch

4. What is the use of make_heap in the heap operation?
a. Rearrange a heap
b. Deform a heap
c. Form a heap
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Form a heap

5. What is the output of this program?
    #include <iostream>
    #include <algorithm>
    #include <vector>
    using namespace std;
    int main ()
    {
        int first[] = {5, 10, 15, 20, 25};
        int second[] = {50, 40, 30, 20, 10};
        vector<int> v(10);      
        vector<int> :: iterator it;
        sort (first, first + 5);   
        sort (second, second + 5); 
        it = set_union (first, first + 5, second, second + 5, v.begin());
        cout << int(it - v.begin());
        return 0;
    }
a. 6
b. 7
c. 8
d. 9
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).8

6. What is the output of this program?
    #include <iostream>
    #include <algorithm>
    #include <vector>
    using namespace std;
    int main () 
    {
        vector<int> myvector (4);
        fill (myvector.begin(), myvector.begin() + 2, 3);
        fill (myvector.begin() + 1, myvector.end() - 1, 4);
        for (vector<int> :: iterator it = myvector.begin(); it != myvector.end(); ++it)
            cout << ' ' << *it;
        return 0;
    }
a. 3 4
b. 3 4 4
c. 3 4 & 3 4 4
d. 3 4 4 0
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).3 4 4 0

7. What is the output of this program?
    #include <iostream>
    #include <algorithm>
    #include <vector>
    using namespace std;
    int main () 
    {
        vector<int> myvector;
        for (int i = 1; i < 6; ++i) 
            myvector.push_back(i);
        reverse(myvector.begin(), myvector.end());
        for (vector<int> :: iterator it = myvector.begin(); it != myvector.end(); ++it)
            cout << ' ' << *it;
        return 0;
    }
a. 1 2 3 4 5
b. 5 4 3 2 1
c. 0 1 2 3 4
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).5 4 3 2 1

8. What is the output of this program?
    #include <iostream>
    #include <algorithm>
    #include <vector>
    using namespace std;
    int main () 
    {
        int myints[] = {10, 20, 30, 30, 20, 10, 10, 20};
        int mycount = count (myints, myints + 8, 10);
        cout << "10 appears " << mycount << " times.\n";
        vector<int> myvector (myints, myints+8);
        mycount = count (myvector.begin(), myvector.end(), 20);
        cout << "20 appears " << mycount  << " times.\n";
        return 0;
    }
a. 3 3
b. 3 1
c. 8
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).3 3

9. What is the output of this program?
    #include <iostream> 
    #include <algorithm>
    using namespace std;
    int main () 
    {
        int myints[] = {10, 20, 30, 30, 20, 10, 10, 20};  
        int* pbegin = myints;                      
        int* pend = myints + sizeof(myints) / sizeof(int);
        pend = remove (pbegin, pend, 20);      
        for (int* p = pbegin; p != pend; ++p)
            cout << ' ' << *p;
        return 0;
    }
a. 10, 20, 30, 30, 20, 10, 10, 20
b. 10, 30, 30, 10, 10
c. 10, 20, 20, 10, 10, 10, 20
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).10, 30, 30, 10, 10

10. What is the type of the first item in the heap?
a. Bigger than others
b. Lower than others
c. Mean value of the heap
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Bigger than others

Page 1 of 15