A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. What is the size of wchar_t in C++?
a. 2
b. 4
c. 2 or 4
d. based on the number of bits in the system
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).based on the number of bits in the system

2. Pick the odd one out
a. array type
b. character type
c. boolean type
d. integer type
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).array type

3. Which datatype is used to represent the absence of parameters?
a. int
b. short
c. void
d. float
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).void

4. What does a escape code represent?
a. alert
b. backslash
c. tab
d. form feed
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).alert

5. Which type is best suited to represent the logical values?
a. integer
b. boolean
c. character
d. all of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).boolean

6. Identify the user-defined types from the following?
a. enumeration
b. classes
c. both enumeration and classes
d. int
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).both enumeration and classes

7. Which of the following statements are true ?
a. f is a function taking an argument of type int and retruning a floating point number
b. f is a function taking an argument of type float and returning a integer
c. f is a function of type float
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).f is a function taking an argument of type float and returning a integer

8. The value 132.54 can represented using which data type?
a. double
b. void
c. int
d. bool
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).double

9. When a language has the capability to produce new data type mean, it can be called as
a. overloaded
b. extensible
c. encapsulated
d. reprehensible
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).extensible

10. Pick the odd one out.
a. integer, character, boolean, floating
b. enumeration, classes
c. integer, enum, void
d. arrays, pointer, classes
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).integer, enum, void

Page 1 of 11