A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Data rate of the Teledesic System has is up to
a. 135 Mbps
b. 145 Mbps
c. 150 Mbps
d. 155 Mbps
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).155 Mbps

2. In north America, Advanced Mobile Phone Service (AMPS) is one of the leading cellular
a. Company
b. Generated company
c. System
d. Station
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).System

3. Second generation of the cellular phone network was developed, to provide higher-quality mobile
a. Video Communications
b. Signal Generation
c. Frame Communication
d. Voice Communications
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Voice Communications

4. To prevent the interference of adjacent cell signals, the size of the cell is
a. Increased
b. Expanded
c. Optimized
d. Constant
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Optimized

5. In cellular telephony, for forward and reverse communication, the system uses two separate
a. Digital signals
b. Analog Systems
c. Digital Data
d. Analog Channels
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Analog Channels

6. In cellular telephony, a service provider must be able to locate and track a
a. Signals
b. Stations
c. Media data
d. Caller
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Caller

7. Satellite Networks can divide the planet into
a. Nodes
b. Slots
c. Cells
d. Chunks
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Cells

8. Roaming is the feature of
a. Cellular Telephony
b. Cellular End-Caller
c. Cellular Frames
d. Cellular Signals
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Cellular Telephony

9. Approximately the distance of Moon above the Earth is
a. 364,000 km
b. 374,000 km
c. 384,000 km
d. 394,000 km
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).384,000 km

10. Transmission from the Earth to the satellite is called the
a. Up-link
b. Down-link
c. Low-link
d. High-link
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Up-link

Page 1 of 17