A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. The section layer is responsible for the movement of a signal across a
a. Physical Channel
b. Physical Line
c. Physical Section
d. Physical Station
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Physical Section

2. In SONET, the duration of any frame is
a. 110
b. 120
c. 125
d. 135
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).125

3. In STS, multiplexing can also take place at the higher
a. Data Rates
b. Frame Rates
c. Clock Rates
d. SONET Rates
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Data Rates

4. At the optical source, the signal is changed from an electronic form into an
a. Absolute form
b. Optical Form
c. Dynamic form
d. Resolved form
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Optical Form

5. The SONET Layer that is responsible for the movement of a signal across a physical line is called
a. Line Layer
b. Section Layer
c. Path Layer
d. Photonic Layer
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Line Layer

6. SONET/SDH is a synchronous network using synchronous
a. TDM multiplexing
b. CDMA multiplexing
c. TDM demultiplexing
d. CDMA demultiplexing
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).TDM multiplexing

7. OCs stands for
a. Optical Communications
b. Optical Carriers
c. Optical Cells
d. Optical Coordinates
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Optical Carriers

8. SONET networks are divided into
a. 3 Stations
b. 4 Base Stations
c. 3 Categories
d. 4 Mediums
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).3 Categories

9. UPSR stands for
a. Unidirectional Path Signal Ring
b. Unidirectional Path Station Ring
c. Unidirectional Path Switching Ring
d. Unidirectional Path SONET Ring
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Unidirectional Path Switching Ring

10. A regenerator is a repeater that takes a received
a. Optical Station
b. Optical System
c. Optical beam
d. Optical Signal
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Optical Signal

Page 1 of 6