A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

81. In ______ schemes, the voltages are on the both sides of the time axis. For example, the voltage level for 0 can be positive and the voltage level for 1 can be negative.
a. polar
b. bipolar
c. unipolar
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).polar

82. In _____, the level of the voltage determines the value of the bit.
a. NRZ-I
b. NRZ-L
c. both (a) and (b)
d. neither (a) nor (b)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).NRZ-L

83. In ______, the change or lack of change in the level of the voltage determines the value of the bit.
a. NRZ-I
b. NRZ-L
c. both (a) and (b)
d. neither (a) nor (b)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).NRZ-I

84. The idea of RZ and the idea of NRZ-L are combined into the ________ scheme.
a. Manchester
b. differential Manchester
c. both (a) and (b)
d. neither (a) nor (b)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Manchester

85. The idea of RZ and the idea of NRZ-I are combined into the ________ scheme.
a. Manchester
b. differential Manchester
c. both (a) and (b)
d. neither (a) nor (b)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).differential Manchester

86. In _______ encoding, the duration of the bit is divided into two halves. The voltage remains at one level during the first half and moves to the other level in the second half. The transition at the middle of the bit provides synchronization.
a. Manchester
b. differential Manchester
c. both (a) and (b)
d. neither (a) nor (b)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).both (a) and (b)

87. In ___________ there is always a transition at the middle of the bit, but the bit values are determined at the beginning of the bit. If the next bit is 0, there is a transition; if the next bit is 1, there is none.
a. Manchester
b. differential Manchester
c. both (a) and (b)
d. neither (a) nor (b)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).differential Manchester

88. In Manchester and differential Manchester encoding, the transition at the middle of the bit is used for __________.
a. bit transfer
b. baud transfer
c. synchronization
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).synchronization

89. The minimum bandwidth of Manchester and differential Manchester is ____ that of NRZ.
a. the same as
b. twice
c. thrice
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).twice

90. In _______encoding, we use three levels: positive, zero, and negative.
a. unipolar
b. bipolar
c. polar
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).bipolar