A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

71. While there is (are) only _____ way(s) to send parallel data, there is (are) three subclass(es) of serial transmission.
a. one; two
b. two; three
c. one; three
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).one; three

72. In ______ transmission, we send 1 start bit (0) at the beginning and 1 or more stop bits (1s) at the end of each byte.
a. synchronous
b. asynchronous
c. isochronous
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).asynchronous

73. In _________ transmission, we send bits one after another without start or stop bits or gaps. It is the responsibility of the receiver to group the bits.
a. synchronous
b. asynchronous
c. isochronous
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).synchronous

74. The ________ mode provides synchronization for the entire stream of bits must. In other words, it guarantees that the data arrive at a fixed rate.
a. synchronous
b. asynchronous
c. isochronous
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).isochronous

75. A _________ digital signal includes timing information in the data being transmitted.
a. self-synchronizing
b. self-modulated
c. self-transmitted
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).self-synchronizing

76. In decoding a digital signal, the receiver calculates a running average of the received signal power, called the _______.
a. baseline
b. base
c. line
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).baseline

77. The ________ rate defines the number of data elements sent in 1s; the ______ rate is the number of signal elements sent in 1s.
a. data; signal
b. signal; data
c. baud; bit
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).data; signal

78. The signal rate is sometimes called the ____ rate.
a. baud
b. bit
c. signal
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).baud

79. The data rate is sometimes called the ___ rate.
a. baud
b. bit
c. signal
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).bit

80. In a _____ scheme, all the signal levels are on one side of the time axis, either above or below.
a. polar
b. bipolar
c. unipolar
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).unipolar