A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

61. ___________ conversion involves three techniques: line coding, block coding, and scrambling.
a. Analog-to-digital
b. Digital-to-analog
c. Analog-to-analog
d. Digital-to-digital
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Digital-to-digital

62. ________ is the process of converting digital data to a digital signal.
a. Block coding
b. Line coding
c. Scrambling
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Line coding

63. _______ provides redundancy to ensure synchronization and inherent error detection.
a. Block coding
b. Line coding
c. Scrambling
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Block coding

64. ________ is normally referred to as mB/nB coding; it replaces each m-bit group with an n-bit group.
a. Block coding
b. Line coding
c. Scrambling
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Block coding

65. ________ provides synchronization without increasing the number of bits.
a. Scrambling encoding
b. Line coding
c. Block coding
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: Scrambling

66. Two common scrambling techniques are ________.
a. NRZ and RZ
b. AMI and NRZ
c. B8ZS and HDB3
d. Manchester and differential Manchester
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).B8ZS and HDB3

67. The most common technique to change an analog signal to digital data is called __________.
a. PAL
b. PCM
c. sampling
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).PCM

68. The first step in PCM is ________.
a. quantization
b. modulation
c. sampling
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).sampling

69. There are three sampling methods: __________.
a. quantized, sampled, and ideal
b. ideal, sampled, and flat-top
c. ideal, natural, and flat-top
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).ideal, natural, and flat-top

70. ______ finds the value of the signal amplitude for each sample; ____ finds the change from the previous sample.
a. DM; PCM
b. PCM; DM
c. DM; CM
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).PCM; DM