A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. Data can be ________.
a. analog
b. digital
c. (a) or (b)
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).(a) or (b)

22. _______ data are continuous and take continuous values.
a. analog
b. digital
c. (a) or (b)
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).analog

23. _______ data have discrete states and take discrete values.
a. Analog
b. Digital
c. (a) or (b)
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Digital

24. Signals can be ________.
a. analog
b. digital
c. either (a) or (b)
d. neither (a) nor (b)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).either (a) or (b)

25. _____ signals can have an infinite number of values in a range.
a. Analog
b. Digital
c. (a) or (b)
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Analog

26. _______ signals can have only a limited number of values.
a. Analog
b. Digital
c. (a) or (b)
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Digital

27. Frequency and period are ______.
a. inverse of each other
b. proportional to each other
c. the same
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).inverse of each other

28. ________is the rate of change with respect to time.
a. Amplitude
b. Time
c. Frequency
d. Voltage
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Frequency

29. _______ describes the position of the waveform relative to time 0.
a. Frequency
b. Phase
c. Amplitude
d. Voltage
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Phase

30. A sine wave in the ______ domain can be represented by one single spike in the _____ domain.
a. time; frequency
b. frequency; time
c. time; phase
d. phase; time
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).time; frequency

Page 3 of 24