A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

221. SNR (signal to noise ratio) is equals to
a. Avg signal power/Avg noise power
b. Avg signal power/Avg distortion
c. Avg noise power/Attenuation
d. Avg Attenuation/Avg distortion
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Avg signal power/Avg noise power

222. One Picoseconds (PS) is equivalent to
a. 10-3 s
b. 10-6 s
c. 10-9 s
d. 10-12 s
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).10-12 s

223. We cannot send the digital signal directly to the channel, when the channel is
a. bandpass
b. Bypass
c. baseband
d. Low pass
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).bandpass

224. The difference in the delay of the signal may create a difference in
a. Phase
b. Frequency
c. Period
d. Decibel
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Phase

225. Signal to Noise Ratio is the ratio of the two
a. Signals
b. Powers
c. Noise
d. Frequencies
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Powers

226. According to Fourier analysis, any composite signal is a combination of sine waves with
a. diff frequencies amplitude, and phase
b. different frequencies
c. same frequencies
d. same frequencies with amplitude and phase
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).diff frequencies amplitude, and phase

227. How many factors data rate limit depends on
a. One
b. two
c. four
d. three
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).three

228. Consider the below figure. What are the bits transmitted for the Unipolar system?
a. 01101
b. 11010
c. 10110
d. 01001
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).10110

229. If a periodic signal is decomposed into five sine waves with frequencies of 100, 300, 500, 700, and 900 Hz, what is its bandwidth?
a. 2500 Hz
b. 900 Hz
c. 800 Hz
d. can’t be determined with the information given
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).800 Hz

230. Assume we need to download text documents at the rate of 100 pages per second. What is the required bit rate of the channel?
a. 1.846 Mbps
b. 1.536 Mbps
c. 2.4 Mbps
d. None of the Mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).1.536 Mbps