A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

211. In real life, we cannot have a
a. Noisy Channel
b. Noiseless channel
c. Bandwidth of channel
d. Frequency of channel
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Noiseless channel

212. A transmission media can have signal impairment because of
a. Noise
b. Attenuation
c. distortion
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

213. The bandwidth of a composite signal is the difference between the highest and
a. zero frequency
b. lowest frequencies
c. two Parallel frequencies
d. None of Above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).lowest frequencies

214. The relationship between amplitude and frequency can be represented by
a. frequency-domain plot.
b. Time-domain plot.
c. Phase Domain Plot
d. Amplitude domain Plot
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).frequency-domain plot.

215. Frequency is expressed in
a. Second
b. Nanosecond
c. Hertz
d. Megahertz
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Hertz

216. Given the frequency 24Hz the corresponding period would be
a. 87.9ms
b. 41.7ms
c. 90ms
d. 12ms
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).41.7ms

217. The power in our house can be represented by
a. sine wave with a peak amplitude
b. sine wave with amplitude
c. sine wave with phase
d. sine wave with frequency
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).sine wave with a peak amplitude

218. In induced noise, the impairment is created by sources like
a. Motor & appliances
b. Power lines
c. the sending and receiving antenna
d. Motion of electrons in wire
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Motor & appliances

219. Data to be transmitted must be transformed into
a. Electronic signal
b. Magnetic pulses
c. Radiations
d. Electromagnetic signals
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Electromagnetic signals

220. SNR stands for
a. Shannon Noise ratio
b. Shannon Noise Relation
c. Signal Noise ratio
d. Signal Noise Relation
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Signal Noise ratio