A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

201. The propagation speed of electromagnetic signals depends on the
a. medium
b. Period
c. Phase
d. delay
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).medium

202. The transmission impairment that refers to a signal with high energy in a very short time is
a. Thermal Noise
b. Induced Noise
c. Cross talk
d. Impulse Noise
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Impulse Noise

203. Bit length can be defined in terms of
a. high and low frequency
b. Propagation Speed
c. Bit duration
d. both b and c
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Bit duration

204. If a noiseless channel with a bandwidth of 3000 Hz transmitting a signal with two signal levels the maximum Bit rate would be
a. 12000 bps
b. 6000 bps
c. 1800bps
d. zero
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).6000 bps

205. Sine wave can be represented by three parameters
a. peak amplitude, frequency and bandwidth
b. Frequency, phase and bandwidth
c. Peak amplitude, frequency and Phase
d. Peak amplitude, bandwidth, Period
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Peak amplitude, frequency and Phase

206. The range of frequencies a channel can pass is called bandwidth in
a. Bits per second
b. Hertz
c. Kilogram
d. Nanosecond
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Hertz

207. When there is heavy traffic on the network, the queuing time is
a. fluctuate
b. Remains same
c. increases
d. decreases
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).increases

208. The time required for a bit to travel from source to destination is
a. Latency
b. Propagation Time
c. Delay
d. Transmission time
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Propagation Time

209. In data communications, we use periodic analog signals and
a. Periodic digital signals
b. Non periodic analog signals
c. Non periodic digital signals
d. both a and c
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Non periodic digital signals

210. The range of frequencies contained in a composite signal is its
a. Wavelength
b. Bandwidth
c. amplitude
d. Composite
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Bandwidth