A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

191. Digital signals are represented in
a. Sine Waves
b. Levels
c. Stages
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Levels

192. In data communications, the non periodic signals
a. Sine wave
b. Digital Signals
c. Analog Signals
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).None of the above

193. The term that refers to loss of strength of a signal is called
a. attenuation
b. distortion
c. Noise
d. Impairments
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).attenuation

194. The value of the decibel is positive, if signal is
a. Attenuated
b. Distorted
c. Noisy
d. Amplified
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Amplified

195. The completion of one full pattern is called a
a. period
b. Cycle
c. Frame
d. Segment
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Cycle

196. The term that describes the position of the waveform relative to time 0 is
a. Wavelength
b. Period
c. Frequency
d. Phase
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Phase

197. Bit Rate is the number of bits sent in
a. 1sec
b. 2sec
c. 10sec
d. 100sec
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).1sec

198. In baseband transmission, the required bit rate is proportional to the
a. Wavelength
b. frequency
c. Period
d. Bandwidth
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Bandwidth

199. Change over a long span of time means
a. High Frequency
b. Low Frequency
c. High Phase
d. Low phase
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Low Frequency

200. The term that refers to infinite no of values in the range is
a. Peak
b. Analog Signal
c. Digital Signal
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Analog Signal