A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. What is the bandwidth of a signal that ranges from 1 MHz to 4 MHz?
a. 4 MHz
b. 1 KHz
c. 3 MHz
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).3 MHz

12. As frequency increases, the period ________.
a. decreases
b. increases
c. remains the same
d. doubles
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).decreases

13. Given two sine waves A and B, if the frequency of A is twice that of B, then the period of B is ________ that of A.
a. one-half
b. twice
c. the same as
d. indeterminate from
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).twice

14. A sine wave is ________.
a. periodic and continuous
b. aperiodic and continuous
c. periodic and discrete
d. aperiodic and discrete
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).periodic and continuous

15. If the maximum amplitude of a sine wave is 2 V, the minimum amplitude is ________ V.
a. 2
b. 1
c. -2
d. between -2 and 2
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).-2

16. A signal is measured at two different points. The power is P1 at the first point and P2 at the second point. The dB is 0. This means ________.
a. P2 is zero
b. P2 equals P1
c. P2 is much larger than P1
d. P2 is much smaller than P1
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).P2 equals P1

17. ________ is a type of transmission impairment in which the signal loses strength due to the resistance of the transmission medium.
a. Attenuation
b. Distortion
c. Noise
d. Decibel
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Attenuation

18. ________ is a type of transmission impairment in which the signal loses strength due to the different propagation speeds of each frequency that makes up the signal.
a. Attenuation
b. Distortion
c. Noise
d. Decibel
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Distortion

19. ________ is a type of transmission impairment in which an outside source such as crosstalk corrupts a signal.
a. Attenuation
b. Distortion
c. Noise
d. Decibel
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Noise

20. When propagation speed is multiplied by propagation time, we get the ________.
a. throughput
b. wavelength of the signal
c. distortion factor
d. distance a signal or bit has traveled
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).distance a signal or bit has traveled

Page 2 of 24