A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

181. Analog data refers to information that is
a. Discrete state
b. Continuous state
c. Randomly arranged
d. None of Above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Continuous state

182. We send a voice signal from a microphone to a recorder, the transmission is
a. Base band transmission
b. Broad band transmission
c. both a and b
d. None of Above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Base band transmission

183. The unit that is used to express the state of a signal is
a. Kilograms
b. Seconds
c. Decibel
d. Hertz
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Decibel

184. The data rate depends upon
a. Bandwidth
b. Level of signals
c. Level of noise
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above

185. Bit rate is measured in
a. Bits per Hertz
b. Bits Per Second
c. Nano seconds
d. Pixels per second
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Bits Per Second

186. Periodic analog signals can be classified as
a. Simple analog signal
b. Composite analog signal
c. Multiple Sine waves
d. All of the of Above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the of Above

187. Digital data refers to the information that is
a. Continuous
b. Discrete
c. Bits
d. Bytes
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Discrete

188. Conversion of digital signal to analog signal is
a. Modulation
b. Demodulation
c. Encapsulation
d. Bypass
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Modulation

189. A sine wave is defined by
a. amplitude
b. frequency
c. Phase
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above

190. A digital signal is a composite analog signal with
a. finite bandwidth
b. Infinite bandwidth
c. zero bandwidth
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Infinite bandwidth