A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

171. Which of the following connectivity devices is used to extend a network on a purely mechanical basis?
a. Active hub
b. Gateway
c. Router
d. Switch
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Active hub

172. Who invented the modem?
a. AT & T Information Systems, USA
b. Digital Equipment Corpn.
c. Wang Laboratories Ltd.
d. Apple Computers Inc.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).AT & T Information Systems, USA

173. Propagation time is equals to
a. Distance/Propagation speed
b. Propagation speed/Bandwidth
c. Message size/ Bandwidth
d. Bandwidth/Queuing time
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Distance/Propagation speed

174. Period is the inverse of
a. Frequency
b. Phase
c. Amplitude
d. Signals
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Frequency

175. The black and white TV is an example of
a. non periodic composite signal
b. periodic composite signal
c. periodic simple signal
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).non periodic composite signal

176. The level of the signal is inversely proportional to the
a. Reliability of a system
b. Efficiency of a system
c. Accuracy of a system
d. Bandwidth of a system
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Reliability of a system

177. The Nyquist formula gives us any signal level while Shannon capacity gives us the
a. Lower Limit
b. Upper Limit
c. Specific signal level
d. Both b and c
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Upper Limit

178. Increasing the levels of a signal may reduce the
a. Reliability of the system
b. Efficiency of the system
c. speed of system
d. Frequency of system
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Reliability of the system

179. If signal does not change at all, its frequency is
a. Zero
b. Maximum
c. Infinite
d. None of Above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Zero

180. A period of 100 ms in microseconds would be equals to
a. 103us
b. 105us
c. 107us
d. 109us
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).105us