A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

161. Which of the following allows devices on one network to communicate with devices on another network?
a. modern
b. gateway
c. t-switch
d. multiplexer
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).gateway

162. RS-449/442-A/423-A is
a. the ratio of the number of data units in error to the total number of data units
b. a set of physical layer standards developed by EIA and intended to replace RS-232-C
c. a check bit appended to an array of binary digits to make the sum of the all the binary digits
d. a code in which each expression conforms to specific rules of construction, so that if certain errors occur in an expression the resulting expression will not conform to the rules of construction and thus the presence of the errors is detected
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).a set of physical layer standards developed by EIA and intended to replace RS-232-C

163. A form of modulation In which the amplitude of a carrier wave is varied in accordance with some characteristic of the modulating signal, is known as
a. Aloha
b. modem
c. Angle modulation
d. Amplitude modulation
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Amplitude modulation

164. A modulator converts a _____ signal to a(n) _____ signal.
a. digital; analog
b. analog; digital
c. PSK; FSK
d. FSK; PSK
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).digital; analog

165. Repeaters are often used on an 802.3 network to help strengthen the signals being transmitted. As with the length of segments and the number of segments, a limit exists as to how many repeaters can be used between any two nodes. What is the maximum number of repeaters that can be used?
a. 1
b. 4
c. 9
d. 12
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).4

166. A modem that is attached to the telephone system by jamming the phone's handset into two flexible receptacles in the coupler?
a. bridge
b. gateway
c. acoustic coupler
d. time-division multiplexer
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).acoustic coupler

167. Which of the following statements is correct?
a. characteristic of LAN is unlimited expansion
b. characteristic of LAN is low cost access for low bandwidth channels
c. characteristic of the hub architecture of ARC-net is alternative routing
d. characteristic of the hub architecture of ARC-net is directionalized transmission
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).characteristic of the hub architecture of ARC-net is directionalized transmission

168. A modem is connected in between a telephone line and a
a. network
b. computer
c. serial port
d. communication adapter
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).communication adapter

169. A smart modem can dial, hang up and answer incoming calls automatically. Can you tell who provides the appropriate instruction to the modem for this purpose?
a. Telecommunications
b. Error detecting protocols
c. Communications software
d. Link access procedure (LAP)
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Communications software

170. In a synchronous modem, the digital-to-analog converter transmits signal to the
a. terminal
b. equalizer
c. modulator
d. demodulator
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).equalizer