A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

151. Which of the following device copies electrical signals from one Ethernet to another?
a. hub
b. bridge
c. repeater
d. passive hub
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).repeater

152. For connecting modem, a computer must be equipped with a port that conforms to the RS-232 standard of the Electronic Industries Association of America. What do the letters 'RS' stand for?
a. Registered source
b. Random sequence
c. Recognised standard
d. Recommended standard
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Recommended standard

153. If communication software can be called the "traffic cop" of a micro communication system, then what should the modem be called?
a. Link
b. Park
c. Bridge
d. Interface
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Bridge

154. The fundamental requirements of private-to-public network interconnection methods which need to be provided in gateways is/are
a. adequate cost control mechanisms for administration of the private networks
b. universal accessibility for private network Data Terminal Equipment (DTE)
c. both (a) and (b)
d. to assign address to private network DTEs
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).both (a) and (b)

155. Interconnected networks need communication processors such as switches, routers, hubs, and gateways. Select the best fit for answer:
a. TCP/IP
b. Protocol
c. Open Systems
d. Internetwork processor
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Internetwork processor

156. What is the name of the device that converts computer output into a form that can be transmitted over a telephone line?
a. Modem
b. Teleport
c. Multiplexer
d. Concentrator
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Modem

157. Now-a-days computers all over the world can talk to each other. Which is one of the special accessories essential for this purpose?
a. Fax
b. Modem
c. Scanner
d. Keyboard
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Modem

158. Devices on one network can communicate with devices on another network via a
a. gateway
b. file server
c. utility server
d. printer server
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).gateway

159. What is the name of the device that connects two computers by means of a telephone line?
a. bus
b. Tape
c. cable
d. modem
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).modem

160. The _____ layer is the layer closest to the transmission medium.
a. network
b. physical
c. transport
d. data link
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).physical