A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

111. ________ uses two carriers, one in-phase and the other quadrature.
a. ASK
b. PSK
c. FSK
d. QAM
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).QAM

112. _________ conversion is the representation of analog information by an analog signal.
a. Digital-to-analog
b. Analog-to-analog
c. Analog-to-digital
d. Digital-to-digital
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Analog-to-analog

113. Analog-to-analog conversion is needed if the available bandwidth is _______.
a. low-pass
b. band-pass
c. either (a) or (b)
d. neither (a) nor (b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).band-pass

114. Which of the following is not an analog-to-analog conversion?
a. AM
b. PM
c. FM
d. QAM
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).QAM

115. In _____ transmission, the carrier signal is modulated so that its amplitude varies with the changing amplitudes of the modulating signal.
a. AM
b. PM
c. FM
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).AM

116. In _____ transmission, the frequency of the carrier signal is modulated to follow the changing voltage level (amplitude) of the modulating signal. The peak amplitude and phase of the carrier signal remain constant, but as the amplitude of the information signal changes, the frequency of the carrier changes correspondingly.
a. AM
b. PM
c. FM
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).FM

117. In _____ transmission, the phase of the carrier signal is modulated to follow the changing voltage level (amplitude) of the modulating signal.
a. AM
b. PM
c. FM
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).PM

118. In _______, the peak amplitude of one signal level is 0; the other is the same as the amplitude of the carrier frequency.
a. PSK
b. OOK
c. FSK
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).OOK

119. How many carrier frequencies are used in BASK?
a. 2
b. 1
c. 0
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).2

120. How many carrier frequencies are used in BFSK?
a. 2
b. 1
c. 0
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).2