A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

101. If the bit rate for a 16-QAM signal is 4000 bps, what is the baud rate?
a. 300
b. 400
c. 1000
d. 1200
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).1000

102. If the baud rate for a 64-QAM signal is 2000, what is the bit rate?
a. 300
b. 400
c. 1000
d. 12000
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).12000

103. Given an AM radio signal with a bandwidth of 10 KHz and the highest-frequency component at 705 KHz, what is the frequency of the carrier signal?
a. 700 KHz
b. 705 KHz
c. 710 KHz
d. Cannot be determined from given information
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).700 KHz

104. _______ conversion is the process of changing one of the characteristics of an analog signal based on the information in the digital data.
a. Digital-to-analog
b. Analog-to-analog
c. Analog-to-digital
d. Digital-to-digital
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Digital-to-analog

105. Which of the following is not a digital-to-analog conversion?
a. ASK
b. PSK
c. FSK
d. AM
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).AM

106. In ________, the amplitude of the carrier signal is varied to create signal elements. Both frequency and phase remain constant.
a. ASK
b. PSK
c. FSK
d. QAM
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).ASK

107. In _________, the frequency of the carrier signal is varied to represent data. Both peak amplitude and phase remain constant.
a. ASK
b. PSK
c. FSK
d. QAM
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).FSK

108. In ________, the phase of the carrier is varied to represent two or more different signal elements. Both peak amplitude and frequency remain constant.
a. ASK
b. PSK
c. FSK
d. QAM
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).PSK

109. A constellation diagram shows us the __________ of a signal element, particularly when we are using two carriers (one in-phase and one quadrature).
a. amplitude and phase
b. amplitude and frequency
c. frequency and phase
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).amplitude and phase

110. Quadrature amplitude modulation (QAM) is a combination of ___________.
a. ASK and FSK
b. ASK and PSK
c. PSK and FSK
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).ASK and PSK