A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

91. The _____ scheme uses data patterns of size 2 and encodes the 2-bit patterns as one signal element belonging to a four-level signal.
a. 4B5B
b. 2B1Q
c. MLT-3
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).2B1Q

92. The ______ scheme uses three levels (+V, 0, and -V) and three transition rules to move between the levels.
a. 4B5B
b. 2B1Q
c. MLT-3
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).MLT-3

93. ______ substitutes eight consecutive zeros with 000VB0VB.
a. B4B8
b. HDB3
c. B8ZS
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).B8ZS

94. ______ substitutes four consecutive zeros with 000V or B00V.
a. B4B8
b. HDB3
c. B8ZSf
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).HDB3

95. ASK, PSK, FSK, and QAM are examples of ________ conversion.
a. digital-to-digital
b. digital-to-analog
c. analog-to-analog
d. analog-to-digital
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).digital-to-analog

96. AM and FM are examples of ________ conversion.
a. digital-to-digital
b. digital-to-analog
c. analog-to-analog
d. analog-to-digital
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).analog-to-analog

97. In QAM, both ________ of a carrier frequency are varied.
a. frequency and amplitude
b. phase and frequency
c. amplitude and phase
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).amplitude and phase

98. If the baud rate is 400 for a QPSK signal, the bit rate is ________ bps.
a. 100
b. 400
c. 800
d. 1600
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).800

99. If the bit rate for an ASK signal is 1200 bps, the baud rate is ________.
a. 300
b. 400
c. 600
d. 1200
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).1200

100. If the bit rate for an FSK signal is 1200 bps, the baud rate is ________.
a. 300
b. 400
c. 600
d. 1200
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).1200