A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

81. What does protocol defines?
a. Protocol defines what data is communicated.
b. Protocol defines how data is communicated.
c. Protocol defines when data is communicated.
d. All of above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of above

82. Which of the following includes the benefit of the Networking?
a. File Sharing
b. Easier access to Resources
c. Easier Backups
d. All of the Above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the Above

83. Which of the following is not the Networking Devices?
a. Gateways
b. Linux
c. Routers
d. Firewalls
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Linux

84. A network point that provides entrance into another network is called as ___________.
a. Node
b. Gateway
c. Switch
d. Router
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Gateway

85. We can divide today's networks into ____ broad categories based on switching.
a. four
b. three
c. five
d. two
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).three

86. A repeater is a connecting device that operates in the _______ layer of the Internet model.
a. physical
b. data link
c. network
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).physical

87. A _______ regenerates a signal, connects segments of a LAN, and has no filtering capability.
a. repeater
b. bridge
c. router
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).repeater

88. A _______ is a connecting device that operates in the physical and data link layers of the Internet model.
a. repeater
b. bridge
c. router
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).bridge

89. A ________ bridge can forward and filter frames and automatically build its forwarding table.
a. simple
b. dual
c. transparent
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).transparent

90. A bridge can use the _________ algorithm to create a loopless topology.
a. binary tree
b. spanning tree
c. multiway tree
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).spanning tree

Page 9 of 49