A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

71. Total number of layers in a Internet Protocol Stack are
a. 7
b. 6
c. 5
d. 4
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).5

72. Which of the following service do DSL Telcos companies provide?
a. ISP
b. Wired phone access
c. Both a and b
d. None
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Both a and b

73. IP version 6 is _____ bits longer.
a. 32
b. 128
c. 48
d. 22
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).128

74. What is the size of the IP version 4?
a. 22 bytes
b. 32 bits
c. 32 bytes
d. 99 bytes
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).32 bits

75. This is one of the architecture paradigm
a. Peer to peer
b. Client-server
c. HTTP
d. Both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both a and b

76. Computer Network is
a. Collection of hardware components and computers
b. Interconnected by communication channels
c. Sharing of resources and information
d. All of the Above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the Above

77. What is a Firewall in Computer Network?
a. The physical boundary of Network
b. An operating System of Computer Network
c. A system designed to prevent unauthorized access
d. A web browsing Software
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c). A system designed to prevent unauthorized access

78. What is the meaning of Bandwidth in Network?
a. Transmission capacity of a communication channels
b. Connected Computers in the Network
c. Class of IP used in Network
d. None of Above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Transmission capacity of a communication channels

79. ADSL is the abbreviation of
a. Asymmetric Dual Subscriber Line
b. Asymmetric Digital System Line
c. Asymmetric Dual System Line
d. Asymmetric Digital Subscriber Line
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Asymmetric Digital Subscriber Line

80. The Internet is an example of
a. Cell switched network
b. circuit switched network
c. Packet switched network
d. All of above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Packet switched network

Page 8 of 44