A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

41. In _______ transmission, the channel capacity is shared by both communicating devices at all times.
a. simplex
b. half-duplex
c. full-duplex
d. half-simplex
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: full-duplex

42. In the original ARPANET, _______ were directly connected together.
a. IMPs
b. host computers
c. networks
d. routers
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).IMPs

43. _______ are special-interest groups that quickly test, evaluate, and standardize new technologies.
a. Forums
b. Regulatory agencies
c. Standards organizations
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Forums

44. Which agency developed standards for physical connection interfaces and electronic signaling specifications?
a. EIA
b. ITU-T
c. ANSI
d. ISO
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).EIA

45. _______ refers to the structure or format of the data, meaning the order in which they are presented.
a. Semantics
b. Syntax
c. Timing
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Syntax

46. ________ defines how a particular pattern to be interpreted, and what action is to be taken based on that interpretation.
a. Semantics
b. Syntax
c. Timing
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Semantics

47. _______ refers to two characteristics: when data should be sent and how fast it can be sent.
a. Semantics
b. Syntax
c. Timing
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Timing

48. Data flow between two devices can occur in a _______ way.
a. simplex
b. half-duplex
c. full-duplex
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the above

49. In a ______ connection, two and only two devices are connected by a dedicated link.
a. multipoint
b. point-to-point
c. (a) and (b)
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).point-to-point

50. In a ________ connection, three or more devices share a link.
a. multipoint
b. point-to-point
c. (a) and (b)
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).multipoint

Page 5 of 26