A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. The _______ layer changes bits into electromagnetic signals.
a. Physical
b. Data link
c. Transport
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Physical

32. The _______ layer is the layer closest to the transmission medium.
a. Physical
b. Data link
c. Network
d. Transport
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Physical

33. The process-to-process delivery of the entire message is the responsibility of the _______ layer.
a. Network
b. Transport
c. Application
d. Physical
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Transport

34. The information to be communicated in a data communications system is the _______.
a. Medium
b. Protocol
c. Message
d. Transmission
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Message

35. Frequency of failure and network recovery time after a failure are measures of the _______ of a network.
a. Performance
b. Reliability
c. Security
d. Feasibility
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Reliability

36. An unauthorized user is a network _______ issue.
a. Performance
b. Reliability
c. Security
d. All the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Security

37. Communication between a computer and a keyboard involves ______________ transmission.
a. simplex
b. half-duplex
c. full-duplex
d. automatic
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).simplex

38. A television broadcast is an example of _______ transmission.
a. simplex
b. half-duplex
c. full-duplex
d. automatic
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).simplex

39. A _______ connection provides a dedicated link between two devices.
a. point-to-point
b. multipoint
c. primary
d. secondary
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).point-to-point

40. In a _______ connection, more than two devices can share a single link.
a. point-to-point
b. multipoint
c. primary
d. secondary
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).multipoint

Page 4 of 26