A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. A set of rules that governs data communication
a. Protocols
b. Standards
c. RFCs
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Protocols

22. Three or more devices share a link in ________ connection
a. Unipoint
b. Multipoint
c. Point to point
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Multipoint

23. Delimiting and synchronization of data exchange is provided by
a. Application layer
b. Session layer
c. Transport layer
d. Link layer
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Session layer

24. The_____ address identifies a process on a host.
a. physical
b. IP
c. port
d. specific
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).port

25. The ____ address uniquely defines a host on the Internet.
a. physical
b. IP
c. port
d. specific
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).IP

26. The ________ address, also known as the link address, is the address of a node as defined by its LAN or WAN.
a. physical
b. IP
c. port
d. specific
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).physical

27. The ______ layer adds a header to the packet coming from the upper layer that includes the logical addresses of the sender and receiver.
a. physical
b. data link
c. network
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).network

28. The ______ layer is responsible for moving frames from one hop (node) to the next.
a. physical
b. data link
c. network
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).data link

29. ICMPv6 includes _______.
a. IGMP
b. ARP
c. RARP
d. a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).a and b

30. IPv6 has _______ -bit addresses.
a. 32
b. 64
c. 128
d. variable
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).128

Page 3 of 26