A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

181. Which of the following are Internet Protocols?
a. TCP/IP
b. HTTP
c. SMTP
d. All the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All the above

182. WAIS stands for
a. Wide Area Intellectual Service
b. Web Access Information system
c. World wide Application of Intelligent System
d. Wide Area Information Service
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Wide Area Information Service

183. If a computer on the network shares resources for others to use, it is called .................
a. Server
b. Client
c. Mainframe
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Server

184. The process of converting analog signals into digital signals so they can be processed by a receiving computer is referred to as:
a. modulation
b. demodulation
c. synchronizing
d. digitising
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).digitising

185. ..................... allows LAN users to share computer programs and data.
a. Communication server
b. Print server
c. File server
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).File server

186. The components in the domain name space are separated by ....................
a. Comma
b. Dot
c. Colon
d. Semi colon
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Dot

187. The DNS name space is divided into non overlapping ......................
a. regions
b. blocks
c. divisions
d. zones
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).zones

188. Terminals are required for .................
a. real-time, batch processing & time-sharing
b. real time, time-sharing & distributed message processing
c. real time, distributed processing & manager inquiry
d. real-time, time sharing & message switching
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).real-time, time sharing & message switching

189. The network in which all the nodes are symmetric and there is no central control or hierarchy is .................
a. MANET
b. Client -Server Technology
c. Peer-to-Peer
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Peer-to-Peer

190. Internet-like networks within an enterprise called -
a. Intranets
b. Extranets
c. Switching alternating
d. Inter organizational networks
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Intranets

Page 19 of 35