A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

81. Which of the following layer protocols are responsible for user and the application programme support such as passwords, resource sharing, file transfer and network management?
a. Layer 2 protocols
b. Layer 5 protocols
c. Layer 7 protocols
d. Layer 10 protocols
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Layer 7 protocols

82. Which layer of OSI determines the interface of the system with the user?
a. Session
b. Network
c. Data-link
d. Application
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Application

83. Which of the following statement is incorrect ?
a. The second layer of communication is the data-link layer
b. Errors in the physical layer can be detected by the data link layer
c. The fourth layer, in reference to the OSI model, is the session layer
d. The CCITT Recommendation X.25 specifies three layers of communication: physical, link and network
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).The fourth layer, in reference to the OSI model, is the session layer

84. The network layer, in reference to the OSI model, provide
a. the virtual circuit interface to packet-switched service
b. the interface between the X.25 network and packet mode device
c. data link procedures that provide for the exchange of data via frames that can be sent and received
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).the virtual circuit interface to packet-switched service

85. In OSI model, which of the following layer provides error-free delivery of data?
a. Network
b. Session
c. Data link
d. Transport
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Transport

86. An international standard, multilevel set of protocols to promote compatibility among telecommunications networks. Select the best fit for answer:
a. OSI
b. Network Server
c. Virtual Private Network
d. Network operating system
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).OSI

87. What OSI layer handles logical address to logical name resolution?
a. Physical
b. Data Link
c. Transport
d. Presentation
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Transport

88. Who originally designed TCP/IP?
a. IBM
b. Xerox
c. Novell
d. The Department of Defense
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).The Department of Defense

89. In OSI model, which of the following layer transforms information from machine format into that understandable by user
a. session
b. physical
c. application
d. presentation
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).presentation

90. In OSI network architecture, the dialogue control and token management are responsibilities of
a. session layer
b. network layer
c. transport layer
d. data link layer
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).session layer