A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

61. Which protocol layer uses the protocols are WWW, HTTP, FTP, SMTP, email, etc ?
a. Application Layer
b. Transport Layer
c. Internet Layer
d. Hardware Layer
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Application Layer

62. The internetworking protocol is known as
a. SMTP
b. PPP
c. TCP/IP
d. NNTP
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).TCP/IP

63. Which of the following is the Layers of TCP/IP model?
a. Physical, Network, Transport, Application
b. Host to Network, Network, Presentation, Application
c. Host to Network, Internet, Transport, Application
d. Physical, Internet, Session, Application
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Host to Network, Internet, Transport, Application

64. Two sides cannot attempt the same operation at the same time. This property is accomplished by ...................
a. Session Layer
b. Transport Layer
c. Physical Layer
d. Network Layer
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Session Layer

65. Number of layers in the OSI model?
a. 5
b. 4
c. 7
d. 8
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).7

66. Number of layers in TCP/IP model?
a. 5
b. 4
c. 6
d. 7
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).5

67. Internet Layer in TCP/IP is ...................
a. Connection Oriented
b. Can be Connection Oriented and connection less
c. Connection less
d. Client Server type request
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Connection less

68. The operation of subnet is controlled by ...............
a. Network Layer
b. Data Link Layer
c. Data Layer
d. Transport Layer
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Network Layer

69. Accounting Functions are the responsibility of .................
a. Network Layer
b. Data Link Layer
c. Data Layer
d. Transport Layer
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Data Link Layer

70. Presentation Layer is concerned with ................
a. Synchronization
b. Flow Control
c. Syntax and Semantics
d. File Transfer
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Syntax and Semantics