A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

51. In computer networking, TCP/IP model also known as
a. XYZ model
b. Network model
c. OSI model
d. DOD model
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).DOD model

52. Which of the following layer does TCP/IP model not have but OSI have this layer?
a. Session layer
b. Presentation layer
c. Application layer
d. Both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both a and b

53. Which of the following layer is not part of the OSI layer Model?
a. Internet layer
b. Physical layer
c. Network layer
d. Application layer
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Internet layer

54. Which of the functionalities does presentation layer include?
a. Data compression
b. Data description
c. Data encryption
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

55. Which layers of the OSI model are host-to-host layers?
a. Transport, Session, Persentation, Application
b. Network, Transport, Session, Presentation
c. Datalink, Network, Transport, Session
d. Physical, Datalink, Network, Transport
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Transport, Session, Persentation, Application

56. Which of the following layer of OSI model also called end-to-end layer?
a. Presentation layer
b. Network layer
c. Session layer
d. Transport layer
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Transport layer

57. The processes on each machine that communicate at a given layer are called
a. UDP process
b. Intranet process
c. Server technology
d. Peer-peer process
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Peer-peer process

58. Which of the following layer is not network support layer?
a. Transport Layer
b. Network Layers
c. Data link Layer
d. Physical Layer
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Transport Layer

59. This OSI layer divides a file into segments that are an efficient size for routing.
a. Session Layer
b. Physical Layer
c. Application Layer
d. Transport layer
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Transport layer

60. Transport layer of OSI model lies between Network and ___________ layer.
a. Application
b. Data link
c. Session
d. Presentation
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Session

Page 6 of 17