A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

41. The OSI model consists of _______ layers.
a. three
b. five
c. seven
d. eight
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).seven

42. The _______ model shows how the network functions of a computer ought to be organized.
a. CCITT
b. OSI
c. ISO
d. ANSI
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).OSI

43. Why was the OSI model developed?
a. Manufacturers disliked the TCP/IP protocol suite
b. The rate of data transfer was increasing exponentially
c. Standards were needed to allow any two systems to communicate
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Standards were needed to allow any two systems to communicate

44. When data are transmitted from device A to device B, the header from A's layer 4 is read by B's _______ layer.
a. Physical
b. Transport
c. Application
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Transport

45. Layer 2 lies between the physical layer and the _______ layer.
a. Network
b. Data link
c. Transport
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Network

46. The _______ layer lies between the network layer and the application layer.
a. Physical
b. Data link
c. Transport
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Transport

47. As the data packet moves from the upper to the lower layers, headers are _______.
a. Added
b. Removed
c. Rearranged
d. Modified
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Added

48. The Internet model consists of _______ layers.
a. Three
b. Five
c. Seven
d. Eight
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Five

49. _______ is the protocol suite for the current Internet.
a. TCP/IP
b. NCP
c. UNIX
d. ACM
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).TCP/IP

50. In OSI model dialogue control and token management are responsibilities of ?
a. Session Layer
b. Network layer
c. Transport layer
d. Data link layer
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Session Layer

Page 5 of 17