A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. The _______ layer links the network support layers and the user support layers.
a. transport
b. network
c. data link
d. session
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).transport

32. The session, presentation, and application layers are the ____ support layers.
a. user
b. network
c. both (a) and (b)
d. neither (a) nor (b)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).user

33. The physical, data link, and network layers are the ______ support layers.
a. user
b. network
c. both (a) and (b)
d. neither (a) nor (b)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).network

34. The seven-layer _____ model provides guidelines for the development of universally compatible networking protocols.
a. OSI
b. ISO
c. IEEE
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).OSI

35. The ____ created a model called the Open Systems Interconnection, which allows diverse systems to communicate.
a. OSI
b. ISO
c. IEEE
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).ISO

36. __________ provides full transport layer services to applications.
a. TCP
b. UDP
c. ARP
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).TCP

37. In the OSI model, encryption and decryption are functions of the ________ layer.
a. transport
b. session
c. presentation
d. application
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).presentation

38. In the OSI model, what is the main function of the transport layer?
a. node-to-node delivery
b. process-to-process message delivery
c. synchronization
d. updating and maintenance of routing tables
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).process-to-process message delivery

39. In the OSI model, when data is transmitted from device A to device B, the header from A's layer 5 is read by B's _______ layer.
a. physical
b. transport
c. session
d. presentation
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).session

40. In the OSI model, as a data packet moves from the lower to the upper layers, headers are _______.
a. added
b. removed
c. rearranged
d. modified
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).removed

Page 4 of 17