A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. When data are transmitted from device A to device B, the header from A's layer 4
is read by B's _______ layer.
a. Physical
b. Transport
c. Application
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Transport

22. The TCP/IP _______ layer is equivalent to the combined session, presentation, and application layers of the OSI model.
a. application
b. network
c. data link
d. physical
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).application

23. TCP/IP is a ______ hierarchical protocol suite developed ____ the OSI model.
a. seven-layer; before
b. five-layer; before
c. six-layer; before
d. five-layer; after
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).seven-layer; before

24. The _________ layer enables the users to access the network.
a. transport
b. application
c. data link
d. physical
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: application

25. The _______ layer ensures interoperability between communicating devices through transformation of data into a mutually agreed upon format.
a. transport
b. network
c. data link
d. presentation
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).presentation

26. The ______ layer establishes, maintains, and synchronizes the interactions between communicating devices.
a. transport
b. network
c. session
d. physical
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).session

27. The ________ layer is responsible for the process-to-process delivery of the entire message.
a. transport
b. network
c. data link
d. physical
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).transport

28. The ______ layer is responsible for the source-to-destination delivery of a packet across multiple network links.
a. transport
b. network
c. data link
d. physical
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).network

29. The _______ layer is responsible for delivering data units from one station to the next without errors.
a. transport
b. network
c. data link
d. physical
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).data link

30. The _______ layer coordinates the functions required to transmit a bit stream over a physical medium.
a. transport
b. network
c. data link
d. physical
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).physical

Page 3 of 17