A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. This layer present in OSI model addition to layers in TCP/IP layers
a. Application layer
b. Presentation layer
c. Session layer
d. Both b and c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both b and c

12. Application layer is implemented in
a. End system
b. NIC
c. Ethernet
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).End system

13. Transport layer is implemented in
a. End system
b. NIC
c. Ethernet
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).End system

14. The functionalities of presentation layer includes
a. Data compression
b. Data encryption
c. Data description
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the mentioned

15. In OSI model, when data is sent from device A to device B, the 5th layer to recieve data at B is
a. Application layer
b. Transport layer
c. Link layer
d. Session layer
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Session layer

16. In Internet protocol stack, when data is sent from device A to device B, the 5th layer to receive data at B is
a. Application layer
b. Transport layer
c. Link layer
d. Session layer
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Application layer

17. In the OSI model, as a data packet moves from the lower to the upper layers, headers are _______
a. Added
b. Removed
c. Rearranged
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Removed

18. Identify the statement which cannot be associated with OSI model
a. A structured way to discuss and easier update syatem components
b. One layer may duplicate lower layer functionality
c. Functionality at one layer no way requires information from another layer
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Functionality at one layer no way requires information from another layer

19. As the data packet moves from lower to upper layers, headers are
a. added
b. subtracted
c. rearranged
d. modified
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).subtracted

20. Suppose your network is connected to another network via a router. Which OSI
model layer provides the information necessary to direct data between the two
networks?
a. Network layer
b. Physical layer
c. Data Link layer
d. Session layer
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Network layer

Page 2 of 17