A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

161. The layer of computer OSI model which is concerned with addressing and routing is called
a. network
b. data link
c. physical
d. transport
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).network

162. Layer of computer OSI model which performs data compression is
a. network
b. data link
c. presentation
d. physical
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).physical

163. The layer of computer OSI model which furnishes electrical connections and signaling is known as
a. application
b. physical
c. session
d. network
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).physical

164. Layer of computer OSI model which provides services that directly supports user application is
a. application
b. presentation
c. transport
d. physical
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).application

165. The bottom layer of computer OSI model is
a. physical
b. data link
c. network
d. application
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).physical

166. The top most layer of computer OSI model is
a. application
b. session
c. transport
d. presentation
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).application

167. In computer, ISO stands for
a. international standards organization
b. independent system operator
c. infrared space observatory
d. international students organization
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).international standards organization

168. Layers present in a computer OSI model are
a. 4
b. 5
c. 6
d. 7
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).7

169. In computer, ISO developed in a city of Switzerland which is
a. Uster
b. Bern
c. Geneva
d. Basel
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Geneva