A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

91. The size and format of physical addresses vary depending on the
a. Receiver
b. Message
c. Sender
d. Network
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Network

92. Transmission Control Protocol/Internet Networking Protocol have
a. Four Layers
b. Five Layers
c. Six Layers
d. Seven Layers
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Four Layers

93. The parameter that is normally achieved through a trailer added to the end of the frame is
a. Access Control
b. Flow Control
c. Error Control
d. Physical addressing.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Error Control

94. The packets of data that is transported by IP is called
a. datagrams
b. Frames
c. Segments
d. Encapsulate message
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).datagrams

95. The application layer provides the basis for
a. Email services
b. Frame Division
c. File Making
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Email services

96. The trailer is added only at
a. Physical Layer
b. Data Link Layer
c. transport Layer
d. Network LAYER
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Data Link Layer

97. The 0'th layer of OSI model is
a. Physical layer
b. Application layer
c. Presentation layer
d. Hardware
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Hardware

98. Segmentation and reassembly is the responsibility of
a. 7th Layer
b. 6th Layer
c. 5th Layer
d. 4th layer
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).4th layer

99. Port address is also known as
a. Service point address
b. Receiver point address
c. Sender point address
d. Both b and c
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Service point address

100. In encapsulation, the data portion of a packet at level N - 1 carries the whole packet from level
a. N
b. N+1
c. N+2
d. N+3
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).N