A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

81. In IPv6, when a datagram needs to be discarded in a congested network, the decision is based on the _______ field in the base header.
a. hop limit
b. priority
c. next header
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).priority

82. In IPv6, the _______ field in the base header and the sender IP address combine to indicate a unique path identifier for a specific flow of data.
a. flow label
b. next header
c. hop limit
d. destination IP address
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).flow label

83. ICMP is a _________ layer protocol.
a. data link
b. transport
c. network
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).network

84. ICMP messages are divided into two broad categories: _____________.
a. query and error reporting messages
b. request and response messages
c. request and reply messages
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).query and error reporting messages

85. An ICMP message has _____ header and a variable-size data section.
a. a 16-byte
b. a 32-byte
c. an 8-byte
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).an 8-byte

86. Which of the following is true about ICMP messages?
a. An ICMP error message may be generated for an ICMP error message.
b. An ICMP error message may be generated for each fragment.
c. An ICMP error message may be generated for a multicast datagram.
d. none is true
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).none is true

87. Which of the following is true about ICMP messages ?
a. An ICMP error message may be generated for an ICMP error message.
b. An ICMP error message may be generated only for the first fragment.
c. An ICMP error message may be generated for a multicast datagram.
d. none is true
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).An ICMP error message may be generated only for the first fragment.

88. IGMP is a companion to the ______ protocol.
a. UDP
b. TCP
c. ICM
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).none of the above

89. IGMP is _______ protocol.
a. an error reporting
b. a group management
c. a transmission
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).a group management

90. IGMP helps a ________ router create and update a list of loyal members related to each router interface.
a. broadcast
b. unicast
c. multicast
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).multicast