A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

71. In IPv6, the _______ field in the base header restricts the lifetime of a datagram.
a. version
b. next-header
c. hop limit
d. neighbor-advertisement
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).hop limit

72. The ________ protocol is the transmission mechanism used by the TCP/IP suite.
a. ARP
b. IP
c. RARP
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).IP

73. IP is _________ datagram protocol.
a. an unreliable
b. a connectionless
c. both a and b
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).both a and b

74. The term ________ means that IP provides no error checking or tracking. IP assumes the unreliability of the underlying layers and does its best to get a transmission through to its destination, but with no guarantees.
a. reliable delivery
b. connection-oriented delivery
c. best-effort delivery
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).best-effort delivery

75. In IPv4, an HLEN value of decimal 10 means _______.
a. there are 10 bytes of options
b. there are 40 bytes of options
c. there are 40 bytes in the header
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).there are 40 bytes in the header

76. In IPv4, which field or bit value unambiguously identifies the datagram as a fragment?
a. Do not fragment bit ? 0
b. More Fragment bit ? 0
c. Fragment offset = 1000
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Fragment offset = 1000

77. In IPv4, when a datagram is encapsulated in a frame, the total size of the datagram must be less than the _______.
a. MUT
b. MAT
c. MTU
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).MTU

78. The IPv4 header field formerly known as the service type field is now called the _______ field.
a. IETF
b. checksum
c. differentiated services
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).differentiated services

79. In IPv6, options are inserted between the _________ and the ___________ data.
a. base header; extension header
b. base header; upper-layer data
c. base header; frame header
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).base header; upper-layer data

80. IPv6 allows _________ security provisions than IPv4.
a. more
b. less
c. the same level
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).more