A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

61. An IPv6 address consists of ________ bytes (octets).
a. 4
b. 8
c. 16
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).16

62. A best-effort delivery service such as IPv4 includes _______.
a. error checking
b. error correction
c. datagram acknowledgment
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).none of the above

63. In IPv4 header, an HLEN value of decimal 10 means _______.
a. there are 10 bytes of options
b. there are 40 bytes of options
c. there are 10 bytes in the header
d. there are 40 bytes in the header
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).there are 40 bytes in the header

64. In IPv4, what is the value of the total length field in bytes if the header is 28 bytes and the data field is 400 bytes?
a. 428
b. 407
c. 107
d. 427
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).428

65. In IPv4, what is the length of the data field given an HLEN value of 12 and total length value of 40,000?
a. 39,988
b. 40,012
c. 40,048
d. 39,952
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).39,952

66. An IPv4 datagram is fragmented into three smaller datagrams. Which of the following is true?
a. The do not fragment bit is set to 1 for all three datagrams.
b. The more fragment bit is set to 0 for all three datagrams.
c. The identification field is the same for all three datagrams.
d. The offset field is the same for all three datagrams.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).The identification field is the same for all three datagrams.

67. In IPv4, if the fragment offset has a value of 100, it means that _______.
a. the datagram has not been fragmented
b. the datagram is 100 bytes in size
c. the first byte of the datagram is byte 100
d. the first byte of the datagram is byte 800
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).the first byte of the datagram is byte 800

68. In IPv4, what is needed to determine the number of the last byte of a fragment?
a. Identification number
b. Offset number
c. Total length
d. (b) and (c)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).(b) and (c)

69. The IPv4 header size _______.
a. is 20 to 60 bytes long
b. is always 20 bytes long
c. is always 60 bytes long
d. depends on the MTU
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).is 20 to 60 bytes long

70. Which of the following is a necessary part of the IPv6 datagram?
a. Base header
b. Extension header
c. Data packet from the upper layer
d. (a) and (c)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Base header